HOE WE BEGONNEN

Tijdens hun studie aan de Technische Universiteit van Eindhoven waren Mark Tullemans en Sander Kemna veel te vinden bij het raceteam van de universiteit URE (University Racing Eindhoven). Met hun passie voor engineering bouwden ze aan high-tech raceauto’s en werkten ze aan de nieuwste innovaties. 

Als autoliefhebbers en racefanaten zagen zij de kans om de aerodynamische technologie uit de racewereld te introduceren in de ‘echte’ wereld van personenauto’s. Niet om deze auto’s sneller te maken, maar efficiënter en milieuvriendelijker. De ambitie: iedereens omgeving schoner en gezonder te maken.

Bekijk onze reis hiernaartoe

WAAROM CORELLIAN?

 

De personenauto heeft de mens de afgelopen eeuw veel gebracht en de wereld van miljoenen mensen veranderd. Maar het succes heeft zijn keerzijde nu echt bereikt met de opwarming van de aarde door de CO2-uitstoot van o.a. auto’s. Het zal nog tot zeker 2050 duren voordat alle auto’s in Nederland vervangen zijn door schone elektrische auto’s.

Om de klimaatdoelstellingen te behalen, richten de politiek en de autofabrikanten zich met name op het volledig vervangen van bestaande auto’s door nieuwe auto’s. Het gevolg is dat er maar weinig wordt gedaan aan de milieuvriendelijkheid van bestaande auto’s. Deze zullen de komende tientallen jaren nog gewoon op de weg rijden met alle gevolgen van dien. 

Corellian gaat daarom de uitdaging aan om een biljoen bestaande ‘grijze’ auto’s te ‘vergroenen’! Hoe we dat nu doen? Met de hulp van aerodynamica. Een beproefd concept in de racewereld, maar dan haalbaar en betaalbaar voor iedereen met een auto. 

Uiteindelijk is ons hogere doel schoon en efficiënt transport voor iedereen te realiseren.

sustainable mobility for the many people

Supported by

gemeentenop.png
nlr.png
phia.jpeg
newventure2.png
AA_Lease_Logo.png
EFRO.png
compoworld.jpg
Climate-KIC2.jpg
TUE-Logo.jpg
Shift2Start Drive into business Ambities in automotive en mobiliteit
business lease logo_edited.jpg