zo begint de reis

Na vooronderdoek sluiten we de handen ineen met prof. Maarten Steinbuch van Automotive Technologies. De aerodynamica trucs uit de racewereld, worden nog niet toegepast op passagiersvoertuigen. Mede omdat brandstofverbruik door daadwerkelijke luchtweerstand niet worden gemeten in de verbruikstesten. Inmiddels gebruiken elektrische auto's wel stroomlijning om hun reikwijdte te vergroten.

_MG_0146 - Bob Verwiel Reclamefotografie
THeorie en praktijk

Het idee is eerst getest in theorie, met natuurkundige Computational Fluid Dynamics (CFD) berekeningen, en op schaal in een windtunnel. Beide onderzoeken geven goede resultaten.

de weg op

Het eerste prototype is gemaakt in samenwerking met leasemaatschappijen, die hun auto's ter beschikking stellen. Hoe testen we het? Simpel, door met twee auto's op de snelweg te rijden, 1 auto met AeroPlate en 1 auto als referentie.

2000 km later komt het eerste resultaat: de Volkswagen Up rijdt met een prototype AeroPlate gemiddeld 14.6% zuiniger.

IMG-20180309-WA0009_adj.jpg
DE AEROPLATE BESPAARDE GEMIDDELD 17% BENZINE GEDURENDE DEZE PILOT
de pilot

Samen met het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Instituut (NLR) worden er 10 AeroPlates gemaakt voor de Volkswagen Polo. De carbon fibre producten zorgen voor maximale veiligheid en een goede aerodynamische vorm.

10 enthousiaste auto rijders testen de AeroPlate uit. Via hun leasemaatschappij worden de tankbonnetjes en kilometerstanden bijgehouden, eerst 3 maanden zonder AeroPlate als referentie. Daarna 3 maanden met de AeroPlate.

Het resultaat? 

Totaal gereden kilometers

132.263


Totale duur pilot

360 DAGEN


Aantal tankbeurten

150


Liters benzine getankt

7.325


Aantal deelnemers

10

GEDURENDE DEZE PILOT heeft de aeroplate ONGEVEER 10 KOELKASTEN VOL BENZINE BESPAARD
Crowdfunding

Om de AeroPlate betaalbaar te maken moeten we investeren in een dure mal. Zo kunnen we de prijs terugbrengen van 2000 euro naar 900 euro. Daarom zijn we nu een crowdfunding aan het voorbereiden waarin je kan bijdragen de wereld te verduurzamen door ons product te kopen. 

Bekijk hoeveel de AeroPlate voor jou zou kunnen besparen.